Hoe kies je de juiste lengte van skistokken?

Skistokken zijn een noodzakelijk onderdeel van de uitrusting van elke skiër. Ze worden gebruikt bij freeride, skicrossen, freestyle en natuurlijk ook op klassieke pistes. Deze belangrijke ski uitrusting wordt vooral gebruikt voor het behoud van het evenwicht.

De juiste lengte van de skistokken kan worden berekend door je eigen lengte te vermenigvuldigen met 0,7.

HOE KIES JE DE JUISTE LENGTE VAN SKISTOKKEN VOOR ALPINESKIËN?

1. Draai de paal ondersteboven, handvat omlaag, spike omhoog, pak de skistok net onder de spikemand vast, zodat hij je hand raakt.
2. Ga uit van de skipositie (knieën licht gebogen met de romp licht voorovergebogen) en plaats de skistok vlak voor de voet. Zorg ervoor dat je armen ook in een skipositie staan.
3. Bij deze positie zou je elleboog een hoek van 90° moeten vormen. Als het geen rechte hoek vormt kies dan een andere skistok.


HOE KIES JE DE JUISTE LENGTE VAN SKISTOKKEN VOOR ALPINESKIËN?

Welke lengte zouden de langlaufstokken moeten hebben? Welke lengte van langlaufstokken past het beste bij verschillende stijlen van langlaufen? De juiste lengte van de langlaufstokken zorgt voor een leuke ervaring. 

Deze tabel is bedoeld alleen als algemene leidraad bij de keuze van de lengte van langlaufstokken. De juiste lengte moet gekozen worden met betrekking tot je eigen skistijl en het soort terrein waarop je gaat skiën.